KULTUR

Ungt dansk talent bekræfter: Skriver under med Verona F.C

Foto: Privat


Den lynhurtige HB Køge-spiller, Marius Elvius Kolind-Jørgensen, bliver lejet ud til Serie A-klub. 

1 divisionsklubben HB Køge skal vinke farvel til deres højre kant, Marius Elvius Kolind-Jørgensen. 

Den blot 18-årige spiller bliver lejet ud til Hellas Verona F.C, og i mandags rejste han til Italien for at skrive under på kontrakten.

Han fortæller eksklusivt til sportsredaktionen på LIXEN:

»Jeg skal vænne mig til tanken om, at jeg nu kan kalde mig Verona-spiller. Det er kæmpe stort i forhold til det, jeg er vant til. Det er noget, jeg har drømt om i lang tid.«

I sommerens transfervindue gik samme handel i vasken, men denne gang lykkedes det, da Marius Elvius Kolind-Jørgensen tog sagen i egen hånd.

»Jeg skulle selv stå for aftalen. Jeg fik selvfølgelig hjælp fra min familie og især fra min mentor ”D”. Med de gode samtaler vi har haft, forblev jeg håbefuld. Jeg har helt klart lært noget nyt i forhold til, hvordan hele fodboldverden er skruet sammen,« siger han.

Selvom det mislykkedes i sommer, gav det ham blod på tanden, og han blev ved med at kæmpe hårdt inden- og udenfor kridtstregerne. Han ville til Verona, og den drøm er nu gået i opfyldelse. 

»Fodbold er alt for mig. Lige siden jeg begyndte som 3-årig, er jeg gået efter at blive professionel fodboldspiller,« siger den nye Verona spiller.

Skiftet betyder, at Kolind-Jørgensen nu skal spille for det samme hold, som gav Preben Elkjær legende-status, da Verona vandt det italienske mesterskab i 1985. Det forventes dog ikke, at han får spilletid i serie A-kampe lige med det samme, da Kolind-Jørgensen er tiltænkt en rolle på et klubbens ungdomshold, hvor han har mulighed for at udvikle sig og vise sig frem. 

Marius Elvius Kolind-Jørgensen er kendt som en eksplosiv spiller, med tekniske færdigheder og med en god mål-næse. Han har spillet 5 kampe for det danske u18 landshold. 

Selvom 1 divisionsklubben HB Køge nu må undvære højrekanten, kan de godt glæde sig over handlen. Verona F. C. har nemlig sikret købsoption på det unge talent, så hvis lejeopholdet på et halvt år bliver en succes, kan det betyde mange italienske euro til den sjællandske fodboldklub. 

For HB Køge, har Marius Elvius Kolind-Jørgensen i sine 15 kampe i denne sæson, formået at score tre mål og levere en enkelt assist med nr. 19 på ryggen. Han blev en del af klubben som 13-årig og som 16-årig var han den næstyngste debutant i klubben.