BRANCHEN

Spot på korrespondenter: At rejse er at leve

I denne udgivelse fokuserer vi på journalister, der rejser ud og bosætter sig i nærområderne til de globale nyheder, vi læser dagligt. Ordet ‘korrespondent’ kommer af ‘korrespondance’, udveksling af breve. Ordet dækker over en journalist, der bliver sendt til udlandet for at rapportere. Valget om at rejse ud af trygge ‘rødgrød med fløde-Danmark’ kræver mange valg. Skal man slå op med kæresten? Skal man tage familien med? Og hvordan vil børnene klare sig i landet? Mange spørgsmål ligger til grund for valget om at blive korrespondent. Men alligevel lader det til, at mange journaliststuderende drømmer om at fortælle om verden fra nyhedernes navle.

En undersøgelse, foretaget af Lixen, blandt den nye årgang på journalistik viste nemlig, at udlandsnyheder og kultur var den helt store vinder blandt de nye journaliststuderendes interesser. Som du kunne læse i ‘Studiet’ i sidste udgave, svarede 60 procent og 64 procent af de studerende, at de enten var ‘meget’ eller ‘ekstremt interesserede’ i de to emner. Undersøgelsen var et spørgeskema, der giver mulighed for at danne et billede af, hvem de nye studerende er, hvor de kommer fra, og hvad deres interesser er.

Et belæg for journaliststuderendes ønske om at være korrespondent i dag kan være H. C. Andersens vise ord: »At rejse er at leve«. Om det er et glansbillede af livet som korrespondent eller ej, må du selv afgøre, når du har slubret dig gennem de følgende sider. Her kan du læse om mellemøstkorrespondent Steffen Jensen og USA-korrespondent Jesper Steinmetz.