HVABEHAR?

Sensation, sensation. Hvem har klippet mit hår?

Illustration: Asger Denert-Nielsen

Avisen.dk bragte den 24. februar et fabelagtigt stykke journalistik. Det må ikke gå et eneste øje forbi. Derfor, og på grund af dens aktualitet og samfundsberigende natur, ender den her i HVABEHAR.

Rubrikken er en genistreg i sig selv, og udtrykker en hel folkeånd i en
enkel og æstetisk sætning:

»Sofie Linde ærgrer sig over ferieklip«

Så er man, som man siger i journalistikkens verden, hooked. Skribenten udnytter også, at læseren er bedre hægtet fast end en havtaske i bunden af et trawlernet, og begynder ihærdigt på historien.

Selvom Sofie Linde er af højeste samfundsmæssige interesse for den brede offentlighed. Selvom dét at få klippet hår er en enorm begivenhed. Selvom det kan
argumenteres, at det interesserer hele kongeriget, hvordan vores alle sammen
eks-X-Factor-dronning ser ud. Skulle nyheden måske bare være blevet på Sofie
Lindes egen Instagram, hvor nyheden i øvrigt er kopieret direkte fra? Man kan, og må godt, tænke ’og hvad så?’

Det er der måske nogen, der gerne ville læse, og fred være med det. Det er der ’desværre’, og højst sandsynligt, mange der gerne vil. Men artiklen er ikke bare en overskrift og en underrubrik, og det komiske er, blandt meget andet, det fænomen, det er at skrive godt to A4-sider om Sofie Lindes besøg ved frisøren.

Den indeholder både direkte citater fra Linde hende selv, det er én ting. Derudover
bruger den katastrofalt mange linjer på at gengive hele opslaget. Måske man skulle
have nøjedes med en henvisning? For at tilføje peber til såret er der naturligvis også citater med fra de pårørende, dem der nu er tvangsindlagt til at se på frisuren, hendes mand blandt andet. Derudover, for det ikke skal være løgn, er der henvist til endnu en artikel om Sofie Lindes hår. Den skal ikke afsløres nu, og man kan i stedet gå hjem og nå at læse den før næste episode X Factor.

HVABEHAR et stykke flot historiefortælling og en væsentlig nyhed. Tak for det, Avisen.dk.