HVABEHAR?

SE og HØR-folk der allerede bliver set og hørt for meget

Illustration: Asger Denert-Nielsen

Se og Hør brate den 1. november en historie, der med ekslamerende skrift proklamerede følgende: »Medine i direkte opråb til statsministeren: – Hvor meget skal der til, Mette?« Herefter kunne Se og Hør så gøre deres læsere klogere på, hvad Medine nu går og synes om Israel-Palæstina-konflikten

Medinas tanker blev hurtigt gennemgået – cirka en halv side. Så var det tid til, at andre kendisser, der også gerne ville lufte deres tanker og holdninger, fik spalteplads. Det var her, en tredjedel inde i artiklen, at vi stoppede op, kløede os selv i håret, og tænkte højlydt: HVABEHAR?

Nu blev historien for alvor rullet ud: eksperkilden var kontaktet, endelig en fagperson! Nemlig L.O.C.

At kendisser har meninger om alt andet end dét at være kendis, er ikke noget nyt. Men undskyld os, Se og Hør. Er det de danske mediers opgave at malke overskrifter på en af de mest komplekse konflikter i moderne tid?

Lige til kommentaren om kompleksiteten har Se og Hør dækket sig godt ind og har selvfølgelig præsenteret et svar til læseren, fra en af de mest troværdige og hæderlige kilder i nyere tid – nemlig L.O.C. Han mener, at konflikten slet ikke er så kompleks.

Det er nu engang bare de danske medier, der i tæt samarbejde med den store stat, skævvrider og komplicerer narrativet, fordi de ifølge L.O.C. ham selv: »står side om side med et apartheidstyre.« Så vi vil gerne, til sidst, slutte af med at takke Se og Hør for at hjælpe alle os, der kom til at mene, at Israel-Palæstina-konflikten var kompleks, ved at tilføje endnu et lag af meninger til en »simpel« debat.

Vi vil takke dem for at agere talerør for de mest kompetente kilder – dem, der mangler en stemme, som vi jo alle ved er de samfundsbevandrede, kædebærende, selvproklamerede rimsmede; Danske stjerner; Vores allesammens soundtrack til en fortrydbar brandert: Medina og L.O.C. Istedet for at høre fra mennesker, hvis job ikke er at rime på »kælling«, men at uddanne sig, og sætte sig ind i »simple« konflikter.