ARKIV LYT

LYT: Praktikspillet – Kan du være to steder på én gang?

Nu banker den på døren igen. En kending for nogle og en endnu ukendt ven for andre. Men ikke en ven alle glæder sig til at stifte bekendtskab med – for det er ikke kun de brune blade, der er kommet med efteråret. Nej, den nervepirrende, hårudrivende og drømmeforløsende praktiksøgning går også hånd i hånd med november.

Derfor er det selvfølgelig denne gamle kending, vi giver en rusketur i denne måneds Journalixen-podcast. For i følgeskab med panikken, svedeturene og identitetskriserne går også i denne omgang en helt umulig opgave. Nemlig evnen til at skulle være to steder på én gang.

I denne omgang af praktiksøgningen afholder Jyllands-Posten, Information og Kristeligt Dagblad nemlig samtaler i samme tidsrum. Det samme gør de rivaliserende Politiken og Altinget. Det har den konsekvens for de praktiksøgende, at de må fravælge nogle af de medier, de ellers havde planlagt at søge. 

Journalixen følger de praktiksøgende SDU’ere Jacob Mouritsen og Signe Julie Andersen gennem indre København fra én samtale til en anden. Hør også hvad de overlappende mediehuse siger til den – ifølge de studerende – dårlige planlægning. Er der en mening med galskaben? Risikerer medierne at miste de gode praktikanter til rivalerne? Er der fuld panik? Smæk dit headsæt i eller skru op for højtaleren og find ud af det hele på under 30 minutter.