ARKIV

Når feminismen fejler

En mand. En kvinde. Det evige heteroseksuelle kompleks. To ligeværdige størrelser eller hvad? Spændinger i luften, måske fra en, måske fra to. Den ene gør et forsøg på at få en scoring i hus. Det skulle han aldrig have gjort.

I dag er vi konstant opmærksomme på, hvordan samspillet mellem kønnene er. En vedvarende shitstorm hænger over mændenes hoveder. Mænd er nogle svin, og søstersolidariteten skal være at finde mellem kvinder. Flere mænd i filmbranchen har udnyttet deres magtposition og misbrugt både kvinder og drenge. En skuespiller tæsker sin kone. Derfor må han ikke medvirke i film fremover. En anden mand lægger sin hånd på en drengs skød, og straks skal hans billede fjernes fra alle større produktioner, han har været en del af. Jeg er med på, at mænd i magtpositioner ikke må udnytte deres magt. Jeg er med på, at mænd ikke skal udnytte kvinder seksuelt eller på nogen måde diskriminere på baggrund af køn. Dog er jeg træt af den vedvarende hetz, der er mod mænd.

Problemet er at finde på arbejdsmarkedet. Magtfordelingen er problemet. Manden eller kvinden på toppen er problemet, men det er manden ikke på grund af hans køn, derimod nærmere på grund af hans magt. Ligesom at alle kvinder ikke er hystader med et konstant behov for at blive set, er alle mænd ikke sexforbrydere uden hæmninger.

Jeg er træt af mænd, som føler, at det er okay ikke at skrive til en pige, efter de har haft sex, eller mænd som tror, at sex er en selvfølge for begge parter efter et kys en stiv nat i en sværmende os af tequila og slutdrops.

Det er som om, at kvinder i den vestlige verden har fået nok. De er trætte af, at de ikke får nok topposter. De er trætte af at blive gjort til sexobjekter, som kun er interessante på baggrund af deres køn. Jeg er også træt. Jeg er træt af ting, mænd gør. Træt af mænd, som føler, at det er okay ikke at skrive til en pige, efter de har haft sex, eller mænd som tror, at sex er en selvfølge for begge parter efter et kys en stiv nat i en sværmende os af tequila og slutdrops.

Jeg er dog også træt af, at mænd altid skal gøres til fjenden for det modsatte køn! Det er vigtigt at holde fast i de værdier, som kvinder som Frida Karlo, Meryl Streep og mange flere har kæmpet for, men nok er nok. Vi kan ikke blive ved med at bebrejde den mandsdominerede erhvervselite, at arbejdsgiverne ikke giver os job, og at mænd i høje stillinger bliver kærester med deres unge smarte sekretærer. Vi bliver nødt til at stoppe op og sætte pris på alle de muligheder, vi som vestlige kvinder i dag har. Jeg vil ikke ansættes i en virksomhed på baggrund af mit køn. Jeg vil ikke opfylde nogen arbejdspladsers kvindekvote. Jeg vil ansættes, fordi jeg er dygtig, dygtigere end alle andre kandidater. Det er som om, det er selvsagt for en moderne intellektuel kvinde at skulle være feminist. Og ja, jeg ønsker lige muligheder for begge køn, men sådan kommer det aldrig nogensinde til at blive. Kvinder skal ikke i militæret, mænd skal til session. Kvindelige pædagoger må gerne være alene med børnene i en institution, mange steder må mænd ikke det samme, skriver DR Indland. Kvinder må gerne tage chancen og lægge en hånd på låret af den, de er forelsket i, selvom følelserne kan risikere ikke at være gengældt, det må mænd ikke. Vi lever ikke i et lige samfund. Det er naivt at tro, at kønnene kan blive ligestillede. Kvinder kan noget, mænd ikke kan og omvendt. Her fejler feminismen.

Vi lever ikke i et lige samfund. Det er naivt at tro, at kønnene kan blive ligestillede