DEBAT

Mit brev til mit fremtidige jeg

Illustration: Moremar/Shutterstock.com

Voksenlivet banker for alvor på med kun få måneder til praktikstart. Det har resulteret i rigeligt af refleksioner, og i den anledning har jeg skrevet et brev til mit fremtidige jeg – men også til de medstuderende, som går rundt med samme tanker og følelser som mig. Jeg håber, at I kan tage noget af det med jer på jeres rejse.

Kære fremtidige mig,

Lige nu er jeg så nervøs og spændt på samme tid. Til sommer starter jeg i praktik, og jeg kan ikke lade være med at tænke over, hvilken slags rejse jeg snart skal på. Jeg er nysgerrig på, hvor du er henne i livet lige nu. Jeg har af gode grunde ingen anelse om, hvilket job du har. Men jeg vælger at stole på, at du er lige præcis dér, du skal være. Det behøver ikke nødvendigvis at være drømmejobbet. Det kan være, at du udvikler dig utroligt meget, som du måske ikke var klar over, at du havde brug for. Det kan også være springbrættet til noget større, noget vigtigere. Jeg håber, at du kan formå at være tålmodig i hvert fald – selvom vi begge godt ved, at det aldrig har været vores stærke side. Gode ting tager tid.

Der er mange ting, jeg håber på. Jeg håber, at du ikke har glemt, hvor og hvad du kommer fra, og at du har det med dig hver dag på job. Jeg håber, at du har oplevet bump på vejen. Det virker besynderligt at håbe på det, men det gør dig kun stærkere og klogere. Giv dig selv lov til at snuble, men fald aldrig. Jeg håber også, at du er blevet bedre til at sige fra, fordi det kæmper jeg med nu, så det hele kan blive lidt lettere for dig. Og så håber jeg for guds skyld, at du ikke overtænker så meget mere. Det kommer du virkelig ingen vegne med, og det ved du udmærket godt!

Jeg håber, at du stadig tror på dig selv, når andre ikke gør. Du havde været ingen steder i dit liv, hvis du havde valgt at læne dig op ad andres forventninger til dig. Jeg håber, at du ikke lader andre definere dig, da du er forfatteren af dit eget liv. Jeg håber, at du følger din mavefornemmelse. Din intuition har aldrig taget fejl. Jeg håber, at du husker at mærke efter og har dig selv med hele vejen. Gå aldrig på kompromis med dine kerneværdier, og vær bannerfører på de sager, du tror på. 

Vigtigst af alt håber jeg, at du er lykkelig. Jeg håber, at du stadig finder glæden i de små ting, og at du stadig griner over det mindste. 

Pas på dig selv.

Kærlig hilsen,

Dit fortidige jeg