BAGSIDEN

Leder: Aviskrig, aviskrig, AVISKRIG

En drøm er gået i opfyldelse! Med stolthed i stemmen og blanke øjne, kunne jeg d. 25. oktober markere en historisk dag. Den 2. forside kaster sig ind i aviskrigen. Som den første studieavis, åbner vi lokale redaktioner og kommer ud i landet. Derud hvor det virkelig sker!

Vi har vokseværk, og det starter med to nye redaktioner, der placeres i Aarhus og Roskilde. Den 2. forside Aarhus vil tage kampen op med Illustreret Bunker, der alt for længe har fungeret fuldstændig uden konkurrence. Ikke overraskende har det gjort dem lade og medgørlige. Hvornår læste du sidst en kritisk artikel i Illustreret Bunker? Ja hvornår læste du overhovedet sidst Illustreret Bunker? Jeg har meget at sige om LIXEN og ikke meget godt. Men takket være konkurrencen med Den 2. forside, er de aldrig blevet helt bekvemme. Det håber jeg, vi kan bringe til Illustreret Bunker. Lidt konkurrence er sundt for os alle.

Den 2. forside Roskilde skal give en platform for de journaliststuderende på RUC. Nok er de akademiserede og højtravende, men netop derfor må de lære at skrive til den jævne.

Det har de da tilfælles med LIXEN. En avis, hvis redaktion sidder solidt plantet i sit elfenbenstårn. Hvornår har de sidst skrevet til ”bønder, tømrer, jyske knejte”, som der står i Skipper Clements morgensang? Med Den 2. forsides udvidelse vil vi ”sejre i grevens fejde.”! Jeg er vis på, sangens strofer bærer på mange sandheder. Læs blot denne:

”Bagved de riges glitrende hjelme skjuler sig bange, skælvende skælme”.

Det er, hvad vi er oppe imod! De har penge, men modet? For længe har der været tale om københavneri, dog kommer det ikke i nærheden af sagens kerne. Det handler ikke om by mod land. Det handler om landsbyer. Det handler om demokratisering af medierne, om jord under neglene og sort kaffe i koppen. Og den er ikke økologisk eller fairtrade. Vi har altid været forkæmpere for det provinsielle og modstandere af snobberiet. Vi har aldrig hyldet lixtal eller lange sætninger, som ingen kan forstå. Vi skriver DUMT, og vi står ved det. 

Som Diogenes, der bad Alexander den Store flytte sig, fordi han skyggede for Solen, siger vi: Behold jeres medieudbud!

Det er en spændende tid, de danske medier går i møde, og hos Den 2. forside kaster vi os ind i aviskrigen med iver.

Christian Sebastiansen, chefredaktør