STUDIET

Kære 1. semester: Sådan svarer I på spørgsmålene fra venner og familie

Tillykke! I læser nu journalistik, og det betyder, at I fremover skal svare på mange ignorante spørgsmål om jeres uddannelse. Her bliver I guidet til, hvordan I skal svare på spørgsmålene, og hvordan I ikke skal svare på spørgsmålene.

 

Læser du ikke til journalist? Burde du ikke vide det?

DET ÆRLIGE SVAR: Jeg er ikke ekspert i startkommaer, og min paratviden er ikke spitzenklasse, bare fordi jeg har bestået en paratvidenstest, og fordi du har ondt i røven over, at jeg har større chance for at komme på TV end dig.

DET RIGTIGE SVAR: Det er ikke mit fagområde.

 

Hvad synes du så om at gå på Journalisthøjskolen?

DET ÆRLIGE SVAR: Hør her, der er andre steder at blive journalist end i Århus! 

DET RIGTIGE SVAR: Jeg elsker det.

 

Er det ikke umuligt at komme ind på journalistik i København?

DET ÆRLIGE SVAR: Jov. Det er faktisk umuligt. Umuligt er ordet. 

DET RIGTIGE SVAR: Der er faktisk ikke en journalistuddannelse i København.

 

Er det ikke mega svært at komme ind på journalistik?

DET ÆRLIGE SVAR: Så svært! Jeg har brugt mit sabbatår og 60.000 kroner på et tremåneders højskoleophold i stedet for at backpacke i det sydlige Asien. Jeg har øvet mig på samtlige prøver, og jeg har set 19 Nyhederne og læst Politiken hver dag i et halvt år op til optagelsesprøven. Jeg kunne ikke halvdelen af svarene i sprogtesten eller paratvidenstesten, og jeg husker ikke optagelsessamtalen, fordi jeg var så nervøs. 

DET RIGTIGE SVAR: Hvis bare man læser lidt op på prøven, så har man en god chance for at komme ind.

 

Hvorfor læser du ikke til journalist i Århus? 

DET ÆRLIGE SVAR: Jeg dumpede adgangsprøven i Århus.

DET ÆRLIGE SVAR FRA KØBENHAVNEREN: Århus er simpelthen for langt væk fra Gothersgade og Amager Strandpark, så jeg vil hellere bruge 5 timer om dagen på at pendle til Odense end at flytte væk fra hovedstaden.

DET RIGTIGE SVAR: Jeg synes, at journalistuddannelsen på SDU har en perfekt blanding af det boglige og det praktiske.