OPINION

Hvorfor er det, vi venter på det valg?

Tirsdag den 2. oktober var min Facebook klistret til med opdateringer om, hvor stor en festdag for demokratiet det var. Det var nemlig åbningen af Folketinget efter sommerferien. Det betød selvfølgelig, at statsminister Lars Løkke Rasmussen skulle holde åbningstalen – en tale, som var mere intetsigende end Fie Laursens Instagram.

Jeg glæder mig som regel til åbningsdage og åbningsdebatter i vores kære parlament, men jeg orker det ikke i år. Hvorfor gør jeg så ikke det, spørger du nok. Det skal jeg svare på. Det er valgår. Det betyder som regel også, at politikerne har travlt med at give os borgere løfter omkring, alt det vi vil høre. Der skal selvfølgelig færre indvandrere til Danmark, som bare vil nasse, men mange flere der vil arbejde. Vi skal skære på det offentlige forbrug og spare penge på papirarbejde, men vi skal selvfølgelig også investere i skoler, sygehuse og så videre. Hvordan vi gør det? Den tager vi efter valget.  

Hvis jeg ikke vidste bedre, da jeg sad og så Lars Løkkes folkelige tale, så kunne jeg da lige så godt tro, at manden var socialdemokrat.

Det gør mig simpelthen så træt. Lars Løkke udtalte senere på dagen til Kåre Quist, at folketingsvalget først kommer i år 2019. Men hvorfor? Vi kan jo se på de sociale medier, at det ikke kun er Lars Løkke Rasmussen, der er i valgkampsstemning, men også modkandidaten til statsministerposten, Mette Frederiksen, er klar til kamp.

Hun har nemlig lavet en video for Socialdemokratiets Facebookside, hvor hun viser billeder af sig selv som barn og fortæller, hvordan hun vil prioritere Danmark. Vi skal være grønnere, rigere, mere retfærdige og børnene skal have det bedre – I ved, alt det som andre politikere jo er decideret uenige i…

Til sidst i den patosfyldte, næsten kvalmende søde video skal Mette vælge, hvilken dør hun vil gå ind ad. Den røde eller den blå. Hun er selvfølgelig ikke i tvivl, og hun vælger den røde.

Alt det er jo fint, men det er valgkamp og derfor så intetsigende. I sådan en video bliver der jo ikke stillet spørgsmålstegn ved de forringelser af velfærden, S-regeringen lavede i sin tid. Der bliver ikke sat spørgsmålstegn ved den indvandrerkritiske tone, som alle partier efterhånden lever efter. Nej, der bliver ikke sat spørgsmålstegn ved noget som helst. Det er en video, hvor den socialdemokratiske ideologi får fuldt smæk på, hvilket jeg godt forstår, hvis man gerne vil vælges. Men det gør jo ikke den politiske debat bedre det næste år, når partierne fra nu af vil køre valgkamp.

Så derfor, Lars. Vil du ikke nok udskrive det valg? Så kan I politikere gå tilbage til at lave politik med indhold og ikke valgkampsvideoer og burkaforbud. Reel politik, der løser problemerne i Danmark, ikke stemmeslugere og kvalmende historier fra barndommen. Derudover så kan vi danskere tage stilling til, om det skal være den røde eller blå dør. Please.