SPORT

High Risk, high reward

Bliv klogere på rivaliseringen og det drabelige opgør.

Hvert år tørner de journaliststuderende fra henholdsvis Syddansk Universitet (SDU) og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) sammen i en direkte duel på fodboldbanen om High Risk-trofæet. 

Her, er der ikke tale om en venskabskamp mellem to uddannelsesinstitutioner. Der er tale om et hæsblæsende opgør, hvor ingen vil tabe. Hvor det journalistiske konkurrence-gen, kommer til udtryk på banen. Vi vil være først, og vi vil være bedst. Rammerne til opgøret kan derfor sammenlignes med topkampe fra den tyrkiske liga, hvor bølgerne både går højt på, og uden for kridtstregerne.

High Risk-opgørets historie tager os tilbage til 2008, hvor det første opgør blev spillet. I år hænger opgørets eksistens i en tynd tråd, da coronavirus stadigvæk hærger. I maj måned skulle High Risk-opgøret have fundet sted i Aarhus, men det blev naturligvis udskudt. Den anspændte stemning er derfor til at mærke og føle på. Den sitrer mellem holdene på Twitter og Instagram. Og det forlyder, at man er bange for en journalistisk-borgerkrig mellem de to hold, hvis spændingen ikke kan udløses på fodboldbanen. 

Der er dog stadig håb for, at High Risk vil blive spillet i år. Selvom FC Jourventus har ryggen mod muren i forhold til resultaterne fra de forgangne år, så er det et stærkt SDU-hold, vi har i år. Holdet har set solide ud i deres Serie 4-række, hvor det er blevet til fem sejre i fem kampe. Der er derfor en enorm selvsikkerhed hos mandskabet. 

Træner for FC Jourventus Oliver Orup Kristensen er også fortrøstningsfuld: 

»Mine forventninger til High Risk er, at vi vinder – først og fremmest, og så er det også, at vi får en mega fed kamp med en stor kulisse. Det kan godt være, at det bliver svært på grund af coronavirus, men det er det, jeg drømmer om,« fortæller Oliver Orup Kristensen.

Træneren for FC Jourventus er ikke nervøs for statistikken. Han mener, at holdet, i form af årgang 2019 og 2020, har været rigtig gode til at gøre noget ud af at være en del af fællesskabet omkring fodbolden. 

»Vi har bygget et stabilt hold op, der vil hinanden og holdet. Vi bruger rigtig meget tid på det, og vi går meget op i det. Det kan være med til at gøre, at man sætter sig lidt mere op til kampen, og så også kan præstere lidt bedre,« udtaler Oliver Orup Kristensen.  

Selvom coronavirus er en usynlig fjende, der truer med at gøre ende på årets High Risk, så håber træneren på, at der kan blive en kæmpe, virusfri fest med alle dem fra studiet, der skal være med på banen og som tilskuere. 

Det er dog ikke kun FC Jourventus, der skal i kamp til High Risk. Kvinderne har nemlig også et hold. Ajax Albani repræsenterer Syddansk Universitet, mens Ulla United stiller op for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. 

På fjendes kvindehold, Ulla United, spiller Charlotte Stentebjerg. Hun er odenseaner, og hun har en lang historie med selv at spille sporten og være fan af Odense Boldklub. Kærligheden til Fyn og Odense Boldklub er dog forsvundet, når hun trækker i Ulla United-trøjen. 

Hun glæder sig meget til High Risk, men hun er også opmærksom på, at det måske ikke bliver afviklet.

»I første omgang skal jeg lige være sikker på, at det overhovedet kommer til at ske på grund af coronavirus. Hvis det gør, så regner jeg med, at Ulla United vinder 16-0. For at vinde skal vi bare stille med det hold, vi har,« udtaler Charlotte Stentebjerg.

Hun taler med store ord og vendinger om sit hold, der har foretaget drastiske ændringer i håbet om en High Risk sejr.

»Vi har fået nye trænere, som står for et fint træningsprogram, der skal få os alle i form til High Risk. Det bliver spændende at se, hvor meget I taber.« griner en selvsikker Charlotte Stentebjerg.   

Tanya Maria Møller Knudsen er anfører på Ajax Albani og glæder sig til High Risk. Selvom skuffelsen var stor, da opgøret blev rykket i foråret, så forbliver hun positiv. 

»Vi er kun mere end klar til at give Ulla United en masse tæsk. Vi har fået et rigtig godt hold stablet på benene med mange af de nye spændende kræfter fra 1. semester, hvori nogle har spillet på landsholdet, og andre selvfølgelig lige skal trænes op,« fortæller hun.

Hun er modsat Charlotte Stentebjerg sikker på, at det bliver en meget lige kamp.  

»Vi er et stærkt hold, der møder Ulla United til High Risk.« slutter hun. 

Det bliver et spændende opgør, der forhåbentligt bliver spillet for alle store og mindre mediehuses bedste. Ellers bliver der skulderskub og drabelige glidende tacklinger, når journaliststuderende fra hele landet mødes i praktiktiden til redaktionsmøderne.

Gennem årene er der blevet spillet nogle intense og nervepirrende opgør.

FC Jourventus vs FC Åben Modus

2008: Syddansk Universitet vinder

2009: Syddansk Universitet vinder

2010: DMJX vinder

2011: DMJX vinder

2012: DMJX vinder

2013: Syddansk Universitet vinder

2014:DMJX vinder

2015: DMJX vinder

2016: DMJX vinder

2017: Syddansk Universitet vinder

2018: DMJX vinder 

2019: DMJX vinder

2020: Ikke afviklet

Ajax Albani vs Ulla United

2010: Syddansk Universitet vinder 

2011: Syddansk Universitet vinder

2012: DMJX vinder

2013: ?

2014: ?

2015: ?

2016: DMJX vinder

2017: Syddansk Universitet vinder

2018: Syddansk Universitet vinder

2019: DMJX vinder

2020: Ikke afviklet