STUDIET

Fire pendler-tips på farten

Foto: Thomas Florin


Det er bælgravende mørkt, når du står op klokken fem for at panik-koge dit vand til pulverkaffen og spise din havregrød i store bidder. Det kan jeg selv skrive under på. På Medietorvet går en flok mennesker rundt med blodskudte øjne og kaffeånde; pendlerne. Nogle med intentionen om at flytte til Odense. Andre vil, som en anden trækfugl, fortsætte deres nye livsstil. 

Uanset om du er deltids-, fuldtids- eller livstidspendler, om du kommer fra Aarhus eller Amager, så får du her fire tips, der måske kan forsøde togrejsen en smule. 

1. Få dig en pendlerven 

Råd nummer ét er at finde en følgesvend. Én der kan blive din allierede gennem hårde tider og kolde morgener. Det ideelle er at finde en blandt de andre pendlende journaliststuderende, men lad dig ikke begrænse. Dorthe, der pendler mellem Horsens og Fredericia hver dag, er sikkert også sød. 

2. Get your workout on! 

Cykelturen til toget kan sagtens få hjertet til at galopere derudad, men en tur på jernhesten er ikke det samme som at pumpe jern i fitnesscentret. Hvis det er musklerne, du vil vedligeholde, kan du jo prøve at udnytte mulighederne i toget. Stå parat med din stærke core, når moderen med klapvognen skal hjælpes ned på perronen. Eller flex dine biceps og hjælp den ældre herre med at løfte sin kuffert op på hylden. Lad til gengæld venligst vær med at tage vejen hen til toilettet i dybe lunges. Blærerøv… 

3. Prioritér din skønhedssøvn 

Hvis træning ikke er noget for dig, så er søvn måske. God søvn forhindrer, at du ender med snotten i tastaturet og snorkbobler dig igennem sociologi-timerne. Dét alene retfærdiggør, at du fortsætter nattens dvale i morgentoget. Desværre kan der være langt mellem de gode rejselure. Du er altid træt, men bliver gang på gang vækket fra din halvdybe slummer, når kontrolløren for fjerde gang melder sin tilstedeværelse i din vogn. Løsningen er ikke at give staklen et møgfald. I stedet kan du følge det fjerde og sidste råd for denne omgang. 

4. Læs i toget og hold fri derhjemme

Klassikeren: Læs pensum. Den aktivitet, der giver mest mening, men som samtidig er allerværst at tage sig sammen til. Her kan pendlervennen især komme til gavn. Hvis I sammen kan aftale, at pendletid er lig med læsetid, så kan I hoppe direkte i seng, når I kommer hjem – og på den måde komme poserne under øjnene til livs. Hvis man ikke kan motivere sig selv, så må man jo motivere hinanden.