BRANCHEN

Er en journalist nogensinde helt på ferie?

Læs Spot på-redaktørernes introduktion til denne måneds tema: Spot på journalister på ferie

Fra strandtæppet kan man opleve og nå det hele. Vandet er så tæt på, at man kan mærke enkelte sprøjt fra de legende børn i vandkanten. Maden kan hentes i strandkiosken. Telefonen, der er som en portal til hele verden, ligger i tasken, og den iskolde Aperol Spritz er lige ved hånden.

Men alt det er faktisk bare et mindre plus. For hovedelementet er retten til at ligge i den bagende sol og ikke tænke på noget. Man har ferie – og det har man fortjent. Bare at slappe af og ikke skulle tænke på andet end det. For siden sidste sommer har den kun stået på arbejde og tvungne familiearrangementer. Nu er det tid til at opvarte sig selv. Men er det her nu også ideen om ferie for alle? Solstrande, solcreme og solstik.

Her på redaktionen har vi en teori om, at journalister ikke holder ferie på denne måde. Det er der en ganske simpel grund til. Det ligger ikke til deres natur. For når ferien kalder, tror vi ikke, at journalister kan slukke for deres nysgerrighed og trang til at informere om verden, på samme måde som ni-til-fem-medarbejderne kan slukke for deres arbejdscomputere og kalde fyraften de næste par uger. Det svarer jo nærmest til at bede en lighter om at gøre noget andet end at tænde op for sin lille flamme. Eller hvad?

Kan journalister godt holde daseferie uden at forholde sig til, hvad de ser og oplever? Er en journalist nogensinde helt på ferie? Det har vi i denne udgave sat os for at se nærmere på. Derfor sendte vi vores skribenter ud i verden – på ferie – og hjemvendte er de kommet med favnen fuld. Det kan du læse i de kommende artikler.