BAGSIDEN

Den årlige MUS med Center for Journalistik

Illustration: Lissa Juul Paustian

Første måned af studieåret på Center for Journalistik er netop overstået, og vi var mange på 1. og 3. semester, som havde glædet os til henholdsvis at starte og komme tilbage til dagligdagen på medietorvet. 5. semester har nu været i gang med deres praktikforløb i to måneder, og 7. semester skal snart påbegynde deres bacheloropgave. Alt tyder på, at vi studerende har nogle spændende og lærerige måneder i sigte. Men hvordan går Center for Journalistik egentlig selv og har det? Det vil jeg gerne vide, og derfor har jeg indkaldt mit studie til en MUS.

MUS’ens formål: Medarbejderudviklingssamtalen er et godt værktøj, der giver mulighed for at tale om de udviklingsmæssige forhold og ønsker til nutiden og fremtiden.

Nå, Center for Journalistik, kan du sætte lidt ord på det forløbne år?

”Jamen, jeg synes faktisk, at det var et ganske udmærket år. Vi undgik en tredje lockdown, og jeg kunne endelig få lov til at holde mine døre åbne for de mange studerende, der elsker at begå sig på Medietorvet. Jeg ved, at der rundt omkring på mine forskellige årgange blev produceret en masse fængende reportager og afslørende gravernyheder, som jeg er stolt over at lægge navn til. Dog synes jeg, at det spidsede lidt til i foråret, da praktikræset gik i gang. Der var jeg lige ved at slå revner i gulvene af al den stress og nervøsitet, der herskede inden for mine fire vægge. Det var derfor også tiltrængt, da jeg endelig kunne holde lidt sommerferie. Men jeg håber, at alle praktikanterne derude er havnet nogle spændende steder, hvor der er stor arbejdsglæde, sjove udfordringer og kort til grin.

Hvordan trives du med kollegaer og samarbejdsrelationer?

”Det går strålende. Mediebranchen er jo under hastig forandring, og behovet for innovation er stort. Det var derfor enormt spændende at stable et samarbejde med FST Growth og Mediernes Forsknings- og Innovationscenter på benene. Vi har etableret et inkubatorforløb til de studerende, der sidder inde med gode idéer. På den måde udnytter vi nu vores fælles styrkepositioner og har udviklet et innovations- og vækstmiljø indenfor medieområdet. Det er brobygning, der virkelig er effektiv og har gjort det muligt for cand.mag’erne hurtigere at omdanne deres idéer til virkelighed.”

Men hvad med din sociale trivsel?

”Jeg kan mærke, at der virkelig forsøges at løfte det sociale fællesskab her på stedet. MedieMates er blevet ført videre, der er opstartet en ny bogklub, KaJO lever i allerbedste velgående, og så er der desuden blevet dannet et kvindefodboldhold. Jeg synes faktisk, at der er gode muligheder for at deltage i sociale begivenheder, som fx karaoke- og bankoaftener. De sociale relationer er en betydningsfuld faktor, som er med til at skabe gode faglige præstationer og en god studietid. Derfor er det rart at se, at vi på tværs af årgange hjælper, hygger os og er der for hinanden.”

Hvordan vurderer du, at forholdet er mellem dig og DMJX?

”Uha… Nu hvor du spørger ind til DMJX, så har jeg da studset over, hvorfor de er vendt tilbage til at have 18 måneder lange praktikforløb. Det er jo lidt af et benspænd i min afdeling, da de studerende, som skal søge praktik i foråret 2023, vil have færre praktikpladser til rådighed. Jeg bestræber mig selvfølgelig på at forholde mig professionel overfor DMJX, men det er udfordrende, når vi konstant går hinanden på klingerne. På det sociale plan var det også lidt af et nederlag, da DMJX vandt over Jourventus med knusende 3-0 i High Risk tilbage i juni. Som om det ikke var nok for dem at kunne prale med, at Magnus Mio vandt en Cavling, før han overhovedet var færdiguddannet derfra. Det kan godt være, at vi skal til at indføre nogle dage med teambuildingøvelser, så vi kan booste vores relation og skabe lidt bedre stemning. Måske det endda ville være en god idé at inkludere afdeling RUC, der lurepasser ovre på Sjælland. Det er nemlig kommet mig for øre, at de føler sig lidt udenfor det kollegiale fællesskab.”

Hvilke andre emner vil du gerne drøfte under denne samtale?

”Nu skal jeg ikke sidde her og belemre dig med overfladiske divanykker, men har du set medietorvet? Jeg råder over en smuk foyer, der simpelthen ikke får lov til at udnytte sit fulde potentiale. Emnet har før været oppe at vende i plenum, hvor vi endte med at blive honoreret med et par malerier, men jeg synes bare stadig ikke, det er helt optimalt. Jeg beder hverken om muligheden for en tur i saunagus i pausen, massagestole eller dyre billardborde, men hvis jeg bare kunne få et par bedre sofaer, en kaffemaskine og et køleskab til folks sure madpakker, så ville jeg være jævnt tilfreds. Og så læste jeg for nylig, at man prøver at gøre mig røgfri? Der vil jeg bare sige, at det sådan set er helt okay, men det er bare ikke særlig rart, at jeg bliver skoddet på lige ned i mine bænkeborde. Kunne man have beholdt røgskurerne, indtil jeg blev røgfri? Ja, det kunne man vist nok godt.”

Har du nogle svage sider, du vil arbejde med det kommende år?

”Det må nok være min arrogance overfor DMJX og RUC. Med alt det, jeg tilbyder, kommer det jo næppe som en overraskelse for nogen, at jeg er den bedste journalistuddannelse i landet. DMJX har haft sin tid som stjerne i primetime, og jojo da, det er selvfølgelig stadig et respektabelt studie, men er det en universitetsuddannelse? Nej. Og selvom RUC dog kan bryste sig med at være det, så tilbyder de kun journalistik på kandidaten, så det er altså heller ikke helt optimalt. Nu står jeg øverst på podiet, og selvom jeg nyder at stå der og skinne, så ved jeg også godt, at jeg skal passe på med at stikke min næse for højt oppe i skyerne og blive storsnudet. Nok er jeg eftertragtet, men jeg har også en lille smule selverkendelse.”