Bliv klogere på dit fakultet og resten af verden – tag til AGORA 17

© José Luiz Bernardes Ribeiro / CC BY-SA 3.0

AGORA 17. Du aner nok ikke, hvad det er, men det vil Lixen gøre dig klogere på.  Det er noget med politik, Michael Schøt og gratis øl. Vi har snakket med Kasper Junge Wester, der er med til at arrangere en af fakultetets største, årlige begivenheder. AGORA 17 er en konference, der finder sted den 9. maj, og giver dig mulighed for at lære dit fakultet bedre at kende og en helt masse andet.

 

 

Af Helene Thau Jackson

Q&A med Kasper Junge Wester, 29 år. Medarrangør af konferencen AGORA 17 og statskundskabsstuderende på 6. semester.

Hvad er AGORA 17?

AGORA 17 er en konference, der afholdes én gang om året. Det er arrangeret af studerende på institut for statskundskab for studerende på institut for statskundskab – men er åbent for alle.

Hvert år vælger vi et samfundsaktuelt emne og inviterer så en masse talere, forlæsere, forskere, meningsdannere og eksperter. For Agora 17, er temaet i år ”Global Challenges of Tomorrow” – altså hvilke udfordringer verdenssamfundet står overfor.

Men hvorfor skal jeg komme?

Fordi du er nysgerrig, om hvad der rører sig i samfundet. Vi tager fat i nogle problemstillinger, der er meget samfundsrelevante. Hvis du har en generel interesse om det samfund, som vi lever i, og synes, at det er spændende, så er det her noget for dig.

Hvem kommer ellers?

Altså, vores keynote-speaker er Mogens Lykketoft. Derudover har vi indtil videre Holger K., Josefine Fock og Aleqa Hammond på programmet. Vi har både danske, men også internationale forskere, som blandt andet Sofie Høgestøl og Kristin Sandvik, der begge er norske forskere på krigsområdet.

Hvad skal de så tale om?

Vi har valgt nogle forskellige underemner, som vi behandler. Det skal lige siges, at vi har delt konferencen op i to, så vi kører et dansk spor og et international spor, som foregår på engelsk.

På det danske spor har vi en debat om Arktis med blandt andet Nils Wang, som er tidligere chef for Marinestaben og Aleqa Hammond, der er grønlandsk folketingsmedlem. Vi kommer til at have en miljødebat, og så skal vi også tale EU. Til EU-debatten har vi inviteret alle partiernes EU-ordførere til en snak om EU’s udfordringer og fremtid. På det internationale spor har vi et emne der hedder Laws of War og også et super spændende oplæg om den internationale krigsforbryderdomstol.

Mogens Lykketoft kommer til at holde et samlet oplæg for begge spor og får faktisk rimelig vide rammer. Men mon ikke at han kommer til at tale om de international institutioner, og hvilken fremtid de står overfor.

Kommer der slet ikke til at være noget sjovt?

Det hele er jo spændende, men vi har faktisk også et underholdningsindslag. Michael Schøt kommer og underholder os og slutter dagen af med et stand-up show.

…og hvad er så frynsegoderne?

Michael Schøt! – Så tror jeg også godt, at jeg tør love gratis eller meget, meget billige øl. Når det hele er slut, holder vi et lille lounge arrangement, hvor folk kan sidde og nyde en øl. Måske giver vi også en lille bid brød til frokost, men den ultimative frynsegod er selvfølgelig, at man har undervisningsfri hele dagen til at komme og være med. Så det må være opfordringen herfra.