Studiestart: 9 spørgsmål du stillede dig selv under prøven

Foto: Pixabay

 

 

Af Alexander Berg Jensen og Bækas Seref

  1. ”Jeg magter ikke det her”. Det at man ikke magter noget kan betyde, at noget virker uoverskueligt, eller som noget man ikke lige orker. Det antages dog, at de fleste ansøgere netop orkede at deltage i prøven, da de ønskede en plads på journaliststudiet. SU og rent drikkevand. Du har det godt. Slap af.
  1. ”Jeg kunne godt bruge et kram.”Du er ikke den eneste (tåre på kind).
  1. ”Jeg håber ikke de brune kommer ind.” Woah woah hvor kom det fra?? Det har du forhåbentligt ikke tænkt. Det skal dog nævnes at diversiteten på de danske journalistuddannelser, tidligere, ikke har afspejlet diversiteten i samfundet i forhold til etnicitet.
  1. ”Hvem er ham Peter Bro alle går og taler om?” Peter Bro er Center for journalistik’s helt egen medieforsker og et omvandrende eksempel på det perfekte menneske. Han er journaliststudiets egen levende legende, ydmyg som bare fanden, og det siges, at hans tårer kan kurere enhver kvindes hjertesorger.
  1. ”Kat eller hund?”Du overvejer hvad du skal have til aftensmad.
  1. ”Wrooooooom”. Lyden af den motorcykel du efter prøven kører ud i friheden på. Eller faktisk ikke, da du ikke har en motorcykel eller et kørekort for den sags skyld. Men du har et sikker i trafikken kørekort fra 1. klasse og en cykel med 7 gear og muligvis en klemme og et stykke pap i tasken.
  1. ”Gad vide om de underviser i happy endings på journalistik..”. Du var i Sydøstasien for to år siden og her tog du et tre dages massørkursus, og drømmen var blevet en realitet. Du skulle være massør. Du overvejer at afvise din kommende plads på journalistik.
  1. ” Her lugter sjovt…”. Lugten af fæces når dine næsebor. Du ved ikke hvor det kommer fra. Du ser dig omkring. Mie, der sidder til højre for dig, introducerede sig kort for dig inden prøven. Hun sagde en masse ting som du knap hørte, da du var mere optaget af hendes fine blonde krøller. Eller var det den svedende Hr jeg-gider-ikke-introducere-mig-selv til venstre for dig. Dit sæde føles vådt.
  1. Prøven er ovre. Du har ikke skrevet et eneste ord. Forbered dig på en fremtid som massør.