Kåre Quist laver normalt overlæg til vejret

ARKIV

Efter flere måneder med underfundige overlæg til vejrværterne, brød TV-AVISENS Kåre Quist for nylig med traditionen. Han lavede nemlig et helt normalt overlæg til vejret.

Af William Sonne Kaalø

”Nu står jeg klar med en lille vejr-platte – står den på stjerneskud eller er det en let anretning med skyr?” Sådan lyder et af overlæggene til vejret, fra et indslag om Michelin stjerner i TV AVISEN 21.30. Naturligvis leveret af den legendariske Kåre Quist.

TV-værten er blevet mere eller mindre kendt for sine underfundige overlæg til vejrværterne i slutningen af hver udsendelse. Faktisk fyldte Kåre Quist det meste af Politikens bagside d. 17. Januar, hvor en journalist fremlagde 13 af de noget anderledes overlæg.

Helt normalt overlæg

Men d. 31. januar fik de trofaste seere af 21.30’eren kaffen galt i halsen. Med god grund. For her lavede Kåre Quist et helt normalt overlæg til vejrværten: ”Nu står Nina Bendixen klar med en vejrudsigt.”

Lixen har efterfølgende forsøgt at få en kommentar fra tv-værten selv om, hvorfor der lige denne dag skulle laves et normalt overlæg til vejret, men det er desværre ikke lykkedes.

Derimod udtaler vejrvært Nina Bendixen efter udsendelsen, at det var en forløsning at kunne starte en udsendelse uden at skulle tage hensyn til et anderledes overlæg:

”Det var en skøn vejrudsigt, ikke mindst fordi jeg kom godt fra start. Det er aldrig til at vide om Kåre laver sjov i sine overlæg, så derfor kan det være svært at fokusere på det, det egentlig handler om, nemlig vejret.”

21.30’eren mistede seere

Den nu tidligere nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, oplyser til Lixen at han et par dage efter udsendelsen gav en skriftlig reprimande til Kåre Quist:

”Vi kunne se, at seertallet på 21.30’eren dagene efter var faldet drastisk, og det kan kun være fordi Kåre ikke lavede et sjovt overlæg, for vi har aldrig set et så stort fald før. Derfor har jeg skrevet en mail til ham, hvori jeg har bedt ham om igen at lave sjove overlæg.”