Dansk pendant til Den Glorværdige Og Triumferende TV-Værtinde Der Steg Ned Fra Himlen

Illustration: Caroline Bjelke

I har højst sandsynligt set hende før. Siddende i sin lyserøde trøje, glædeligt fortælle om regimets storslåede bedrifter om missilaffyringer henover det japanske øhav. Med relieftryk på hvert ét ord. Grædende, men stadig sammenfattet, når landets store leder dør. Ri Chun-hee er blevet et symbol på Nordkorea, og det vil DR Nyheder lade sig inspirere af.

 

 

Af Alexander Berg Jensen

Det internationale samfund er i øjeblikket øjenvidner til dette århundredes største penismåling mellem realitystjernen Donald Trump og diktatoren Kim Jong-un; et verdensomspændt trashtalk-absurd-teater i en kaliber som Floyd Mayweather og Conor McGregor. Fællesnævneren er grimt hår og forskellen er forbruget af Twitter. Nordkorea er på alles læber og de fleste gruer for, om den ene eller anden part snart klikker på den store, røde knap. De eneste, der ser ud til ikke at kunne klage, er nordkoreanerne selv. Som i, de kan vitterligt ikke klage. Det er sjældent, at Nordkorea og vestlige idealer finder sted i samme synonymordbog. Ingen vil forbinde Nordkorea med noget positivt. Overhovedet. Der er dog én, som lader sig inspirere af Nordkoreas overgearede tilgang til at formidle nyheder. DR’s nyhedsredaktør Nikolai Thyssen er klar til at ’revolutionere den danske nyhedsformidling’. Sådan udtaler han det selv, da jeg møder ham stige ud af sin øjeskærende hvide limousine ved DR Byen på Amager. Nikolai Thyssen skal til et møde med nogle mellemledere hos DR, hvor han skal sælge sin idé.

»Hey! Ved du, hvorfor jeg har taget Belvedere-flasker og Cohiba Robustos cigarer med? Ja, det er fordi jeg, kommende Ridder af Dannebrogsordenen, Nikolai Thyssen, skal op og smide det hele på bordet. Når jeg har fået overtalt de mellemledere, at vi bør gør ligesom i Nordkorea, så har jeg været med til at forandre dansk nyhedsformidling for evigt. Jeg kalder en oktan 98-brandert senere,« fortæller Nikolaj Thyssen. Han har en lille rest hvidt pulver siddende under højre næsebor og imens han stirrer mig intensivt i øjnene, fortæller han mig.

»Jeg gør det sgu. Jeg får alle de andre nyhedskonger til at abdicere. Jeg skal fortælle dig, hvorfor min idé er den bedste.« Nikolai Thyssen får næseblod.

»Vi skal have de gamle monopoldage tilbage til Danmarks fucking RADIO!«

Han bliver pludselig stille, danner en cirkel med sin tommelfinger og pegefinger og placerer den ved hoften. Det fanger min opmærksomhed og jeg kigger på den lille cirkel.

»HA! Nu må give dig en lammer!«, og med ét giver han mig et knastørt hug på min venstre triceps.

»Nu skal du bare høre. Altså, du kan jo se, hvordan hende den nordkoreanske nyhedsoplæser, Ri Chun-hee, hun er jo blevet et billede af Nordkorea. Der er ingen andre. Ingen over, ingen ved siden af. Alle ser hende som dén ene, troværdige nyhedsoplæser.«

Nikolai Thyssen prøver at finde hen til det lokale, han skal holde møde med mellemlederne. Han stopper op ved Starbucks for at få en latte.

»Heyo, æh, æh, flyt jer lige, hey hey, barista-frue, hey,« siger Nikolai Thyssen og knipser alt for mange gange. Han får sin latte.

»Forstil dig lige Tine Gøtzsche sidde dér. Fortælle alverdens nyheder til hele Danmarks befolkning. Alle de miserable hverdags-danskere vil stå ude på gaden og kigge op på de titanisk store tv-skærme. Tine Gøtzsche vil se majestætisk ud fra det perspektiv. Overvej, hvor troværdig, hun vil være? Ingen vil sige hende imod,« fortæller Nikolai Thyssen med en uovertruffen selvtillid.

»Og vi kører fuldstændig samme model som de der nordkoriander. Du kan se det for dig: danske bøgeskove i baggrunden, helt nationalromantisk. Et flagrende Dannebrog. En dramatisk symfoni. Og relieftryk. Masser af relieftryk. Hvor er det fucking mødelokale?«

Nikolai Thyssen går med hastige skridt rundt ved de store gange i DR Byen.

»Nu må du ikke misforstå mig, det er ikke fordi, jeg vil lave propaganda, som du så fint påpeger at kalde det, men… Vi mangler sgu’ en der stortuder, hvis Lars Løkke nu skrider i svinget. Ligesom Ri Chun-hee gjorde, der ham der Kim Illemann døde i Nordkorea. Kæft, jeg skal skide.«

Nikolai Thyssen sidder på toilettet. Det larmer og lyder ikke rart. Det stinker.

»Ja, nu siger jeg jo ikke, at vi skal suge alt til os, hvad de gør i Nordkorea. Vi skal ikke have militærparader, hvor de danske soldater kommer spjættende og kigger op mod Lars Løkke, som DE gør, det ser jo latterligt ud. Jeg vil bare gerne se Tine Gøtzsche sige, at der er sendt tre F-16 fly mod Sverige, det kan sgu sætte lidt fut i maskineriet. Av, for helvede, hvorfor skal jeg æde så mange jalapeños dagen inden et møde!«

Der bliver stille fra toilettet. Døren var ikke låst, så den går nemt op. Nikolai Thyssen ligger på gulvet uden bukser på. Det skummer ud af hans mund. Det sidste jeg får set til Nikolai Thyssen er ham på en båre på vej ind i en ambulance. Idéen om at kopiere den nordkoreanske nyhedsmodel står på standby.