Medierne mobber i massevis

Af Emma Rudbeck

Helle Thorning går i Gucci. Lars Løkke elsker fadøl. Pernille Bendixen ved ikke, hvad BNP er. Og hvad så, kære medier? Er det egentligt overhovedet vigtigt?

Hvem vedtog pludseligt, at en del af jobbeskrivelsen for et folketingsmedlem er at vide, hvad BNP er? Det gjorde Radio24syv. Jo, det var da en svipser, at Pernille Bendixen ikke vidste det. Noget, man kunne håbe, at et folketingsmedlem ved, når hun qua sit embede skal være med til at vedtage landets finanslov. Pernille Bendixen er ikke den typiske Døf’er på Borgen. Dog er hun retmæssigt valgt af befolkningen. Også selvom hun ikke aner, hvad BNP er. Men hvorfor ydmyge hende totalt? Efterfølgende for at smide klippet på Facebook og Pernille Bendixen direkte ud i en shitstorm.

For at besvare mit tidligere spørgsmål, så synes jeg ikke, det er vigtigt, at Pernille
Bendixen ved, hvad BNP er. Og det er slet ikke vigtigt at udpensle det for hele det danske land. Det er mediemobning. Radio24syv starter med at spytte på Pernille Bendixen. Derefter hepper resten af Danmarks mediehold ved at gengive historien. Selvfølgelig sætter det gang i debatten om, hvor meget et folketingsmedlem skal vide. Det er også fint, men der må være mere saglige måder at gøre det på.

Jeg synes, at Asger Juhls opførsel over for Pernille Bendixen var grov. Jeg synes, at mange af de andre danske mediers genop-livning af historien var streng. Vi, journalister, skal være vagthunde i samfundet, men lad os nu ikke overspille rollen. Vi skal være det overfor dem, der gør fejl. Tag for eksempel Carl Holst-sagen. Der er noget at komme efter. Det er for mig reel journalistik. Det mener jeg ikke, at det er i BNP-sagen. Lad os ikke høvle vores primære samarbejdskilder ned. Det eneste vi, journalister, nok egentligt får ud af det, er mistillid.

Samfundet har efterspurgt mere humane folketingsmedlemmer. Personer, der har været ude i den virkelige verden. Og personer, der ikke er kommet direkte fra universitet og ind på borgen. Det har vi fået efter det sidste folketingsvalg. Så bliver de gudhjælpemig mobbet for at være helt almindelige og ikke kunne forklare, hvad BNP er. Det er langt fra alle, der kan det, viser den enorme søg-ning på ordene ’bruttonationalprodukt’ og ’BNP’ på Google de efterfølgende dage.

Pernille Bendixen havde ikke styr på, hvad BNP er. Det viste hun for åben mikrofon.
Det resulterede i en ordentligt omgang massemobning i medierne. Så jeg forstår godt, hvis Pernille Bendixen er en anelse mere forsigtig i sine udtalelser i fremtiden. Det ville jeg dæleme også selv være, hvis jeg blev mobbet af medierne i massevis.

Emmarudbeck@hotmail.com