Thomas Skov gør alt det, de andre ikke tør at gøre

Fotograf Peter Nørby Studio: Esromgade 15, opg 2, st. 2200 København N Tlf. +45 21262146

Han kalder sig selv underholdningsjournalist og vil helst ikke sige nej til noget, der virker bare en smule sjovt. Mød manden, hvis karriere begyndte, fordi han gerne ville med på Skanderborg Festival.

 

Af Karoline Lunddal Dam

»Jeg vil altid hellere sige ja, end jeg vil sige nej.«Det har været Thomas Skovs guideline siden mødet med det journalistiske underholdningsformat i 2008, hvor han blev praktikant på P3-programmet De Sorte Spejdere med Anders Breinholt og Anders Lund Madsen.

Thomas tør alt det, man ikke dør af

Og ja’et har fået ja-sigeren ud på kanten af boksen utallige gang: Han lænker sig fast til Den lille Havfrue, stikker af fra den nu tidligere statsminister, og han fortæller Lisa Lents, at hun gør ham våd via et skilt under Vild med Dans.

Men hvordan i alverden tør han det? Svaret er ret simpelt:

»Vil jeg gerne se andre gøre det? Hvis svaret er ja, så tænker jeg, at jeg godt selv kan gøre det,« fortæller Thomas, for uanset hvad skal man huske, »at det er de færreste ting, man dør af i journalistikken.«

De Sorte Spejdere kastede ham ud på dybt vand

At turde var også det, der i sidste ende fik Thomas med på De Sorte Spejdere. Efter Thomas skrev under på en praktikaftale med P3, turde han komme med én bestemt forespørgsel.

»Hvis det overhovedet er muligt, vil jeg rigtig gerne med på Skanderborg Festival.«

Det ønske gjorde, at P3 rykkede Thomas fra et aktualitetsprogram med Tony Scott til satireprogrammet med 2 gange Anders lige inden praktikstart.

Og mødet med Anders Lund Madsen var en lille Thomas’ drøm, der gik i opfyldelse.

»Jeg har altid set meget op til ham, så lige pludselig at arbejde sammen med ham var jo helt vildt.«

Han udfordrede unge Thomas på den helt rigtige måde. Historien om at stikke af fra den nu tidligere statsminister var på Lund Madsens opfordring.

»Jeg var ude at løbe med Anders Fogh Rasmussen, mens jeg var igennem på De Sorte Spejdere. Så får jeg at vide, at jeg skal stille et spørgsmål og så skal jeg stikke af. Det var så grænseoverskridende, men også så fedt, fordi jeg fandt ud af, at der ikke sker noget ved at gøre noget andet.«

Husket fra praktikperioden: »Man dør ikke af at drille eller gøre det, de andre ikke gør.«

Nysgerrigheden er ikke et resultat af bacheloren

Danmarks Radio og den udfordrende guideline formede Thomas som underholdningsjournalist, for »man er vel det, man laver.« Journalist, også selvom han aldrig færdiggjorde sin bachelor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Efter praktikperioden vendte Thomas ikke tilbage til de sidste semestre. Han blev tilbudt at følge med Anders Lund Madsen over på Det Nye Talkshow. Sådan et tilbud siger man ikke nej til, men hvordan kan man få sig selv til at sige nej til uddannelse?

»Det eneste jeg skulle bruge det stykke papir (bacheloren red.) til, det var at få et job,« fortæller Thomas om beslutningen.

»Jeg tænkte, at om 20 år kan jeg ikke bruge en uddannelse fra 00’erne til noget som helst. Der kan jeg bruge min sult og min nysgerrighed, og det er ikke noget, de kunne lære mig i Aarhus eller Odense.«

Underholdning med 110 km/t

Og sulten efter at underholde og nysgerrigheden til at udvide sin horisont er det, der ligger bag Thomas’ utallige projekter. Han kan blandt mange titler skrive tv-vært, radiovært, realitydeltager og foredragsholder på CV’et.

»Formålet med alt jeg gør er at underholde,« fortæller Thomas. »Hvis jeg bliver spurgt om noget, der bare lyder en lille smule sjov, er jeg tilbøjelig til at sige ja.«

Heraf kommer deltagelsen i 5. gear og produktionen af sine egne tv-programmer Thomas Skovs bilprogram og Thomas Skovs sportsprogram.

Men hvor kommer journalistikken ind i underholdningsjournalistikken?

»Den ligger inde bag ved det hele. Evnen til at tale med folk, men jeg sidder ikke og skriver en vinkel ned på et papir.«

Og hvorfor overhovedet underholdning?

»Man kan lige pludselig blive en sur gammel mand, så det er godt at have noget sjovt at se tilbage på,« griner Thomas.

Skov på alle platforme

Men Thomas arbejder ikke længere blot i journalistikbranchen. Han er blevet en bastant del af journalistikbranchen. Et navn, der kan findes på Snapchat, Facebook, Instagram og på sit eget domæne.

»Det er fascinerende at have kontakt til så mange mennesker gennem medierne,« mener Thomas.

Han bruger de sociale medier som en ventil til de ideer, der ikke er gode eller store nok til at blive til et tv-program, og især sin blog lægger Thomas tid i.

»Jeg drømte engang om at skrive lange formater, så det er fedt at få skrivningen holdt ved lige.«

Og interessen i at læse andre blogs er lige så stor, hvis det han læser har indhold.

»Jeg er ligeglad med, hvad alle mulige unge kvinder har fået til morgenmad og hvordan det så ud, men hvis der er nogle, der kan skrive om en sjov oplevelse på en interessant måde, eller om noget, jeg ikke havde set komme, så synes jeg blogs er et fedt medie.«

Thomas’ sociale medier er præget af dagligdagens historier. Og selvom han, ligesom alle andre, helst ligger de gode og spændende ting op, er han også opmærksom på ikke at portrættere sig selv som en udelukkende ‘livet-kører-for-mig’-mand.

»Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke skal få mit liv til at se meget anderledes ud, end det er,« fortæller Thomas og fortsætter: »Det håber jeg alle er, for det er sgu et ansvar ikke at lægge alt mulig bullshit ud på nettet.«

’Jeg har sagt mit job op’…

…var rubrikken på et indlæg Thomas for nyligt delte på sin blog. DR er nu fortid, i hvert fald som fuldtidsansat. Siden praktikperioden blev erstattet med en ansættelseskontrakt, er det danske nyhedsimperium »blevet lidt en sovepude,« fortæller Thomas.

Men opsigelsen betyder ikke, at Thomas skal sove længere om morgenen, han har nok projekter i sigte: ’Hvad så nu?’-showet med Geo, foredragene, de sociale medier og bogprojekter.

»Det er sådan noget, der er fedt at få lov at pusle om,« siger Thomas fornøjet. »Nu får jeg mere råderum over min tid, og jeg kan selv bestemme, hvilke projekter jeg skal kaste mig over.«

Og et lidt specielt projekt, Thomas nu gerne vil kaste sig over i fremtiden.

»Jeg vil sgu gerne lave noget mere med nogle helt almindelige mennesker i Jylland. Dem er der mange af, men ikke så mange i fjernsynet,« afrunder Thomas, inden han slutter af med et:

»Du ringer bare.«