Hvad siger praktikstederne: Radio24syv

Foto: Finn Årup Nielsen (Wikimedia Commons)

Sidste forår modtog Radio24syv i alt 17 ansøgninger, hvilket mundede ud i 4 praktikanter.

Af Karen Klærke

Elendigt karaktergennemsnit? Elendig kommatering? Så fortsæt endelig med praktikansøgningen til Radio24syv.

”Man skal egentlig ikke have nogen basale radiokompetencer på plads inden. Det er klart, at man skal kunne tale et forståeligt dansk,” udtaler chefredaktør på Radio24Syv, Jørgen Ramskov. Han tilføjer, at dialekt dog er mere end velkommen.

Ligesom hos Ekstra Bladet er det ved åbent hus-arrangementerne, at du optimerer dine chancer for praktikplads betydeligt. Jørgen Ramskov fortæller, at de finder samtalen mere værd end en flot skriftlig ansøgning.

Send ikke blomster eller dartpile
Når du har sendt ansøgningen afsted, bør du derfor sørge for en solid oprustning, inden åbent-hus-slaget finder sted.

”Hvis du spørger, om man skal ringe hver fjortende dag eller sende blomster, så er det ikke nogle ting vi hopper på,” udtaler Ramskov, som i stedet giver sit bud på en oprustningsstrategi, der kan nedlægge fjenden.

”Det spiller en rolle, om man har sat sig ind i, hvad Radio24syv er. At vi kan mærke, at man gerne vil os og ikke bare har kastet dartpile på en væg og har ramt radio24syv,” fortæller han. Derfor bør du erstatte Spotify med Radio24syv og sætte dig ind i, hvad og hvordan taleradioen arbejder.

”Vi vil helst ikke lave et radioindslag ud fra en forside i Berlingske,” siger Jørgen Ramskov. På åbent-hus-mødet er det derfor vigtigt, at du agerer nysgerrig, viser dit reflekterende jeg og hitter på skæve og originale ideer.

Hvis du allerede nu bliver angstprovokeret over forventninger om originale ideer og selvstændigt arbejde, så er det spild af vigtig hjernekapacitet.

”Det er ikke sådan, at du bliver nakkeskudt, hvis du ikke møder ind med en idé,” fortæller Pelle Dam, praktikansvarlig på Radio24syv. Samme morgen som interviewet fandt sted, havde en praktikant været idéløs på redaktionsmødet, men sad efterfølgende med tre historier, som de andre ikke kunne nå at lave.  Pelle Dam tilføjer dog: ”Hvis du aldrig får en idé, så er det selvfølgelig svært at være her.”

”En der har krudt i røven, gider ringe efter kilder, taler med folk og har et drive og gå-på-mod,” beskriver Pelle Dam den gode praktikant.

Fra praktikant til fastansat
Hvis du allerede nu gør dig tanker om praktikforløb og en videre fastansættelse, så er der bestemt muligheder!

”Vi har flere fastansatte, som har været praktikanter. Men vi kan selvfølgelig ikke tilbyde fastansættelse til alle vores praktikanter,” siger Pelle Dam. Redaktionen huser lige nu den tidligere SDU-soldat, Sofie Rye. Hun stoppede i praktik i sommers, men har fået en etårig kontrakt.

I efteråret slugte hun en cocktail af bachelorprojekt og fuldtid på Radio24syv, hvilket ifølge hende ikke føltes umuligt.

”Min vejleder troede ikke rigtigt på det, men det lykkedes nu fint. Hvis man ligger en rigtig god plan og strammer ballerne ekstra godt sammen,” fortæller Sofie Rye.

Selvom der lige nu er otte praktikanter på Radio24syv, hvoraf seks er fra betonbunkeren i Midtjylland, så pointerer Pelle Dam følgende: ”Det er absolut ikke fordi, at dem fra DMJX har bedre chancer, fordi der er flere af dem nu.”

Så foråret er ungt, og håbet atter lysegrønt!

Læs hvad resten resten af praktiksteder mener. Bare klik på billedet.
Illustration: Caroline Bjelke