Mød en prisværdig SDU’er

Privatfoto

Hvordan føles det at vinde en journalistisk pris for sit bachelorprojekt? Det oplevede Sine Skott tilbage i 2015, da hun som journalist fra Syddansk Universitet fik tildelt Werther-prisen.

 

 

Af Mikkel Hamann Jensen

»Min telefon ringede en sen aften, da jeg var underviser på Rønde Højskole. De havde enstemmigt valgt, at jeg skulle have prisen. What! Jeg ringede rundt. Først til min kæreste, som ikke tog telefonen. Så til min mor, som ikke tog telefonen. Ingen tog telefonen med det samme. Det endte med, at jeg gik ud af mit værelse og bare krammede alle, jeg mødte.«

Et par måneder forinden havde Sine Skott lavet den sidste redigering på sit bachelorprojekt, som TV 2/FYN sendte på de fynske skærme i foråret 2015. En serie af tv-indslag kaldet ’De Tabte Ældre’, hvor hun belyste, at ældre mennesker i Danmark var mest selvmordstruede. I august fik hun så at vide, at hun havde vundet Werther-prisen for sit projekt, der ligeledes afsluttede hendes tid som journaliststuderende på Syddansk Universitet.

»En pris havde jeg ikke regnet med, da jeg startede på projektet,« siger Sine Skott. »Men jeg synes, historien om selvmordstruede ældre var vigtig at fortælle. Og det var den.«

Ville ændre verden

Center for Selvmordsforskning fandt den lige så vigtig. Organisationen uddeler hvert år Werther-prisen til en mediearbejder, som etisk og oplysende tydeliggør en selvmordsproblematik til offentligheden.

Privatfoto

Og i 2015 var den person Sine Skott. Den nordjyske kvinde fortæller, at hun netop blev journalist med tankerne om at berette om samfundsmæssige problemer.

»Da jeg gik i 3.g, fortalte min samfundsfagslærer, at hvis jeg skulle ændre verden, så skulle jeg blive journalist. I mit sabbatår tog jeg så på højskole for at finde ud af, om det var noget for mig. Og der opstod min glæde og passion for journalistfaget og dét at fortælle historier,« tænker hun tilbage.

Sines journalisthylde

Dengang i 2011 valgte hun Rønde Højskole, hvor hun senere hen er kommet tilbage som midlertidig underviser. Samme år startede hun på Syddansk Universitet, hvor hun nød forskelligheden blandt de journaliststuderende.

Og da hun havde færdiggjort sin bachelor efter to år hos TV 2/FYN, kunne hun kalde sig prisvindende journalist.

»Det var en masse glæde den tid. Omkring dagen for prisoverrækkelsen havde jeg lige fået tilbudt en fast stilling hos DR som digital redaktør og -udvikler. Jeg havde fundet mig ordentligt tilrette på Fyn, og nu havde jeg også vundet en journalistisk pris, « fortæller Sine Skott og tilføjer smilende:

»Livet faldt virkelig på plads. Jeg var sikker på, at det her var min rette hylde.«